Nordiskt grepp

on
Categories: Nyheter

Lappi Däck erbjuder nu ännu säkrare vinterdäck till betydligt lägre pris. Lappi-vinterdäcken är ett bra alternativ för dom som vill köra tryggt och säkert i våra nordiska vinterförhållanden. Nu har alla råd med överlägset bra grepp.

Lägsta prisklass med hög säkerhet

Lappi-vinterdäcken är pionjärer vad gäller säkerheten hos vinterdäck i en lägre prisklass. Lappi Däcks ledande princip är en förbättring av trafiksäkerheten genom att även förse däck i en lägre prisklass med toppkvalitativt grepp.

Lappi-vinterdäcken är en del av företaget Kontio Däck, som är från Nokia, Finland. Kontio Däck använder sig av däckbranschens främsta experter såväl i Finland som i utlandet vid sin utveckling och tester av produkter ämnade för de nordiska förhållandena.

Med Lappidäck sparar du både vägar och plånbok

Lappi Isjärv är ett helt nytt, extra förmånligt dubbdäck för nordiska vinterförhållanden. Lappi Isjärv-däcket har ett bättre grepp tack vare Lappi Shuriken® -specialdubbar och den unika Lappi Arctic Ice™ -specialgummiblandningen.

Lappi Arctic Ice™ -specialgummiblandning har utvecklats för Nordens varierade vinterförhållanden – den fungerar bäst på snö och is, under de kallaste och mest krävande förhållandena. På kall och våt asfalt erbjuder Lappi Arctic Ice™ också ypperlig säkerhet. I Lappi Arctic Ice™ -blandningen används i stället för skadliga oljor äkta rapsolja för att ge ett bra grepp på is och snö och för att minska utsläppen. Den oöverträffade Arctic Ice-blandningen, i kombination med Shuriken-specialdubbarna med ytterst bra grepp, gör Lappi Isjärv-däcken till perfekta vinterdäck.

Lappi Isjärv biter på is i likhet med de skarpa klorna hos en järv. Isjärv-däckens ”klor” består av de unika Lappi Shuriken® -specialdubbarna. Shuriken specialdubbar ger upp till 15 % bättre grepp på isen. Hos de nya Lappi Isjärv-däcken är det bättre greppet och det extra förmånliga priset av största betydelse.

Lappi Isjärv –med 5 % bättre isbromsning!

Det finländska däcktestningsproffset BD Testing Oy utförde tester på Lappi Isjärv- och Nexen Winguard WinSpike WH62-dubbdäck. Lappi Isjärv-däcket har 96 Shuriken-specialdubbar. Nexen har 190 vanliga dubbar. Testets slutresultat visade att Lappi Isjärv erbjuder 5 % bättre isbromsningsförmåga än Nexen. Lappi Shuriken ® -specialdubbar och Lappi Arctic Ice™ -specialgummiblandning garanterar ypperligt vintergrepp och kontrollerad säkerhet.

Lappi Shuriken – Specialdubbar med unikt grepp

  • Lappi Shuriken® -specialdubbarnas innovativa form har fått sin inspiration från den japanska, skarpeggade Shuriken-kaststjärnan
  • Lappi Shuriken® -dubbarna erbjuder vid acceleration på is 14,8 % och vid isbromsning 4,4 % bättre grepp än vanliga dubbar
  • Det med Lappi Shuriken® -dubbar försedda Isjärv-däckets vägslitage har konstaterats vara märkbart mindre än hos kända premium-dubbdäck
  • Eftersom Lappi Shuriken® erbjuder ett märkbart bättre grepp, behövs färre dubbar. Således är däckets pris förmånligare och däckljuden lägre