Returer

Ångerrätt – Konsument

För privatpersoner tillämpar nyadack.eu Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Du kommer då att få en retursedel från oss som ska fyllas i och läggas i returleveransen. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten. Du ombesörjer själv att boka frakten hos valfritt fraktbolag.

Om du som kund vill ångra ett köp ska detta meddelas nyadack.eu inom 14 dagar. Vi ber er att returnera varan i originalförpackning eller en likvärdig sådan. Varan ska returneras komplett om inget annat är överenskommet med nyadack.eu . Efter att du åberopat ångerrätt och fått retursedel från oss, så har du 14 dagar på dig att returnera däcken. 

När returnerad vara är åter nyadack.eu’s däcklager  i Finland/Tyskland återbetalas varans belopp inklusive utleveranskostnad. Kostnaden för returen står du för själv. Vid retur av del av order återbetalas inte utleveranskostnad. Om varan returnerats skadad eller på annat sätt brukats så att ångerrätten ej kan tillämpas kommer den returnerade varan ej att återbetalas och köparen står för returkostnad och eventuellt återsändning om varan önskas åter.

nyadack.eu återbetalar beloppet senast 14 dagar från det att varan är åter vårt däcklager. Återbetalningen görs via den betalningsmetod som valdes vid köpet.

Spara alltid följesedeln tills returen är godkänd av nyadack.eu

Vid retur från kund till EMR Group AB (nyadack.eu), står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Företag

För näringsidkare tillämpas Köplagen. Om returrätt ges enligt köplagen kan returavdrag på 15 % av varans värde tillkomma utöver kostnad för returfrakt.

Reklamation

Om köparen påvisar att kvaliteten på levererat gods är felaktig i något hänseende ber vi kunden att kontakta vår kundservice så vi kan se till så att felet rättas till. Vid de fall där en vara byts ut åligger det köparen att returnera det felaktiga godset till säljaren. En retur som uppstår på grund av godkänd reklamation bekostas av nyadack.eu.

Vid eventuella synliga eller dolda skador behöver vi, om möjlighet finns, fotodokumentation på skadan. Vill ni genomföra en reklamation var vänlig kontakta vår kundservice hej@nyadack.eu

Återbetalning av kortbetalning

Du som betalt din order, men av någon anledning har ångrat ditt köp får återbetalt till samma kort som pengarna dragits från. När vi har godkänt en retur, så kommer vi återbetala beloppet automatiskt. Kort återbetalas inom några arbetsdagar beroende på bank.

Kontakta oss på: hej@nyadack.eu